Bokbussen i Mölndal får vara kvar. Bild: Pierre Alexandersson
Bokbussen i Mölndal får vara kvar. Bild: Pierre Alexandersson

Beslut om att bokbussen får vara kvar

ANNONS
|

Kultur- och fritidsnämnden i Mölndal måste spara 1,7 miljoner nästa år och som GP tidigare berättat fanns två förslag på nedskärningar. När budgeten för 2018 klubbades på nämndens möte i veckan beslutades att välja alternativet där bokbussen får vara kvar.

Istället läggs Balltorps bibliotek ned för allmänheten och det blir också mindre pengar till andra verksamheter. Bland annat krymps bidraget till Kuturnatt i Kvarnbyn och sommarlovsaktiviteterna vid Djursjön ska ses över.

Pernilla Övermark (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, förklarar hur den politiska ledningen resonerat.

– Bokbussen är möjlig att få ut i alla Mölndals hörn och vi måste tänka på jämlikhetsprincipen, alla människor kan inte ta sig till ett bibliotek. Dessutom har våra förskolor stor fördel av bokbussen.

ANNONS

Hon påpekar också att kommunen satsat stort på det nya stadsbiblioteket och att det finns bibliotek i både Kållered och Lindome. Balltorps bibliotek kommer dock att vara kvar som skolbibliotek.

Oppositionen reserverade sig mot beslutet.

– Vi hade förordat att lägga ned bokbussen. Den är gammal och kostar för mycket i underhåll, säger Ingvar Paulsson (M), vice ordförande i nämnden.

ANNONS