Bilden är en arkivbild. Bild: TT
Bilden är en arkivbild. Bild: TT

Bendelar hittade efter villabrand

En man har varit saknad sedan en brand i en villa i Åmål, strax söder om Tösse under fredagsmorgonen. Strax efter branden befarade polisen att mannen var kvar i byggnaden. Nu uppger polisen att de tror att de hittat bendelar i huset, skriver P4 Väst.

ANNONS
|

Under lördagsmorgonen kunde polisen inleda en teknisk undersökning efter den brand som bröt ut i en villa i Åmål tidigt under fredagsmorgonen.

–Det verkar som man vid åtta-tiden har påbörjat en brandplatsundersöknning, sade Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, under lördagsmorgonen.

Nu uppger polisen att de troligtvis har hittat rester efter den man som varit saknad sedan branden bröt ut, skriver P4 Väst.Enligt dem ska det handla om benrester som hittats.

– Man har hittat det som man tror är resterna av mannen som brunnit inne, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan till P4 Väst.

ANNONS

Analys väntar

Nu ska delarna analyseras av rättstekniker.

Enligt polisen tillhör kvarlevorna förmodligen den man som bodde i huset och som varit saknad sedan branden utbröt.

– Man ska nu undersöka kvarlevorna och försöka fastställa DNA vid en rättsmedicinsk undersökning, säger Tommy Nyman.

Det var vid 04.33 under fredagsmorgonen som polisen fick in larmetom villabranden.Under morgonen misstänkte polisen att en man fortfarande befann sig i byggnaden.

– Vi befarar att en äldre person är kvar i byggnanden, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under fredagsmorgonen.

Orsaken bakom oklar

Senare underfredagsmorgonen uppgav polisen att man hade inlett en förundersökning gällande mordbrand och att en man saknadestill följd av branden.

Räddningstjänsten arbetade med att släcka branden under stora delar av fredagen.

Vad som orsakadebranden är fortfarande oklart.

LÄS ÄVEN: Man saknas efter villabrand

ANNONS