Barnfamilj flydde lågorna

Två villor började av oklar anledning att brinna i Lilla Edet under natten till måndag. Båda husen totalförstördes i branden. En förundersökning gällande mordbrand är inledd.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades till adressen strax efter klockan två, och en dryg timme senare var släckningsarbetet fortfarande igång.

- Det ska inte vara någon skadad enligt våra uppgifter. Brandorsaken är fortfarande okänd, men det finns uppgifter om att branden eventuellt ska ha startat i garaget och sedan spridit sig till fastigheten, säger Rickard Sassenberg, gruppchef vid polisens ledningscentral i region Väst.

Enligt räddningstjänsten ska två villor ha brunnit ned till grunden.

- De är totalförstörda. Det ena huset har brunnit ned till grunden och på det andra är det bara en gavel och en långsida kvar, säger Tony Nylander, styrkeledare vid räddningstjänsten.

ANNONS

Barnfamilj flydde lågorna

Räddningstjänsten var fortfarande på plats vid husen vid halv åtta-tiden, men branden ska då vara under kontroll. Då kom också beskedet om att minst en person skadats i branden.

- I det första huset befann sig en person när det började brinna, som har förts till sjukhus med rökskador. I det andra huset befann sig en barnfamilj som lyckades ta sig därifrån, säger Tony Nylander.

Det är i nuläget oklart vad som startade branden, men initialt tror man att branden startade i det ena huset och sedan spred sig vidare.

- Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand. När räddningstjänsten är klara så kommer vi att spärra av platsen för en teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg, presstalsperson vid polisen region Väst.

ANNONS