Barnen gömde sig när mannen gick till attack

Under parmiddagen misstänks mannen i 40-årsåldern ha mördat sin barndomsvän.Samtidigt lekte parens barn café en trappa upp.– Det lät läskigt så vi gömde oss, säger ett av barnen i förhör.

ANNONS
|

En parmiddag i Onsala fick ett tragiskt slut.

Under middagen ska plötsligt en man i 40-årsåldern ha gått till attack mot sin barndomskompis. Enligt åtalet ska han ha tagit en kniv och huggit kompisen till döds med hugg i bröstet.

Sedan misstänks mannen i 40-årsåldern ha gått hem till sig själv och hämtat en yxa för att sedan gå vidare hem till ett grannpar. Enligt misstankarna högg han dem upprepade gånger i huvud och kropp. De skadades allvarligt, kvinnan fick livshotande skador och de har länge vårdats på sjukhus.

Mannen i 40-årsåldern kunde gripas redan under mordnatten.

I förhör har han uppgett att han inte minns att han mördade sin kompis. Han säger också att han bara har fragmentariska minnesbilder av mordförsöket på grannparet.

ANNONS

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, där har man slagit fast att han led av en allvarlig psykisk störning när han genomförde mordet och mordförsöken. Han trodde att han var avlyssnad och förföljd.

På fredagen åtalades mannen för mordet och mordförsöken.

I förhör berättar barnen till de två paren som var med på middagen om mordkvällen. De berättar att de åt kött, de yngsta barnen fick hamburgare till middag. Efter maten gick barnen upp på övervåningen och lekte.

– Café, berättar ett av barnen i förhör om vad de lekte.

– Först bjöd småbarnen på något, sedan bjöd vi på något.

Samtidigt satt de vuxna kvar på nedervåningen vid matbordet och pratade. När det misstänkta mordet sedan ska ha skett hörde barnen ljud som gjorde dem oroliga.

Ett av barnen ska då ha börjat gå ner för trappan till nedervåningen för att gå till sin mamma.

– (Barnet) sprang jättefort upp och gömde sig och då gömde sig alla andra, säger ett av barnen.

De berättar att de valde att gömma sig om det var så att någon hade kommit in i huset.

– Alltså vi tänkte på det för att det kanske var något farligt där nere.

De väntade på sitt gömställe tills de hämtades av en vuxen som sa att det var okej att gå ner.

ANNONS
ANNONS