Barn omringade tåg - stoppades med järnspett

Poliser utreder ett misstänkt sabotage efter att tåg på väg från Borås till Göteborg tvingats stanna. Enligt polisen hade en grupp barn lagt järnspett på rälsen och sedan omringat tåget. – Lokföraren vågade inte köra vidare då personalen inte visste om det fanns barn på spåret eller under vagnarna, säger Peter Adlersson på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om det misstänkta sabotaget vid 15-tiden på måndagseftermiddagen.

Ett tåg på väg från Borås mot Göteborg hade då tvingats stanna i höjd med Norrby på grund av ett en grupp barn vad det verkar placerat ut järnspätt på rälsen.

– Lokföraren verkar ha upptäckt det här och stannat tåget. Polisen har inte beordrat tåget att stanna,säger Peter Aldersson.

Efter att tåget stannat ska barnen ha omringat tåget och sprungit runt det.

– Det är så man har utryckt sig, men jag vet inte riktigt hur det har gått till, säger Peter Aldersson.

Har lokföraren eller någon annan vid platsen utsatts förhot?

ANNONS

– Inte vad jag känner till. Lokföraren har inte vågat köra vidare då personaleninte visste om det kunde finnas barn på spåren eller under vagnarna,säger Peter Adlersson.

Han berättar att polisen har varit vid platsen och kontrollerat en grupp ungdomar.

– Samtliga är under 15 år och därmed inte straffmyndiga. Vi kontaktar deras föräldrar för att prata om det olämpliga i att vara vid spåren. Vi kommer också att skriva en anmälan gällande sabotage på grund av att det placerats ut föremål på rälsen, säger Peter Adlersson.

Adlersson uppger fortsatt att polisen har lämnat platsen och att trafiken längs spåret därmed borde kunna köra på som vanligt.

Trafikverket meddelade också klockan 16.40 på eftermiddagen att tågtrafiken kunde trafikeras igen längs sträckan.

ANNONS