Laget ville göra något för att hedra minnet av sin bortgångne lagkamrat.
Laget ville göra något för att hedra minnet av sin bortgångne lagkamrat.

Arrangerar cup till minne av lagkamrat

ANNONS
|

– Tristan var en riktig kämpe, säger Lucian Spikare Nicolescu, en av spelarna i laget.

– Han var sjyst och spelade bra, och var omtänksam, tillägger Jacob Hell.

För ungefär ett år sedan fick laget beskedet om att Tristan Schött var allvarligt sjuk i MDS, en form av blodcancer. Ett halvår senare orkade han inte kämpa emot längre och Tristan dog 10 mars. Han hade spelat fotboll i Kungsbacka IF sedan han var liten och tränare, föräldrar och lagkamraterna ville göra något för att hedra hans minne. Resultatet blev Tristan Invitational Cup som går av stapeln 26 september.

– Fotbollen ligger oss närmast och därför vill vi arrangera en cup där vi också samlar in pengar till Barncancerfonden Västra, säger tränaren Anders Martinsson.

ANNONS

Intresset för att delta har varit stort och totalt är 16 lag anmälda till turneringen, som ska spelas på Kungsbacka sportcentrum. Killarna är förväntansfulla och ser fram emot att möta lag som de inte spelat mot tidigare.

– Det blir också ett bra minne för Tristan, så ingen glömmer bort honom, säger Erik Lansing.

Förutom matcherna kommer det att bli en hel del aktiviteter som ponnyridning, hoppborg och promenadslingan "Walk for Tristan". Alla intäkter kommer att skänkas till Barncancerfonden Västra och även en del av anmälningsavgiften blir ett bidrag.

– Vi hoppas att vi kan få in så mycket som möjligt. Vi har även många sponsorer, responsen från både lokala och utomstående företagare har varit fantastisk, säger Anders Martinsson.

Sedan tidigare har fotbollsklubben startat minnesfonden "Tristan-en kämpe utan gränser" som hittills dragit in 120 000 kronor. Bland annat genom en pop up-restaurang som föräldern Bea Hultfeldt låg bakom. För henne är det viktigt att engagera sig, precis som för många andra.

– Vi har fått mycket hyllningar på facebook och både släkt och vänner vill hjälpa till, säger Bea Hultfeldt.

Sedan Tristan gick bort har det känts tungt för laget vissa stunder och Anders Martinsson berättar att det ibland varit svårt för killarna att behålla koncentrationen. Han ser också minnesturneringen som ett sätt att bearbeta sorgen.

ANNONS

– Det blir en påminnelse om att allt inte är självklart och att man ska ta tillvara på dagen.

Fakta: Barncancerfonden Västra

En ideell förening för föräldrar, barn och unga vuxna som har egen erfarenhet av barncancer.

Föreningens mål är att erbjuda barn och familjer avkoppling och meningsfulla aktiviteter när de ligger på sjukhus, erbjuda familjen möjlighet att få kontakt med andra i liknande situation och stödja kontakter med vårdpersonal.

Stöds inte av stat, kommun eller landsting utan är beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Källa: www.barncancerfonden.se

ANNONS