Föräldrarna Annica Harbeck och Anna Schweizer nattvandrade under lördagen.
Föräldrarna Annica Harbeck och Anna Schweizer nattvandrade under lördagen. Bild: Privat

Anna organiserade nattvandring efter larm om bråk

Efter uppgifterna om att en uppgörelse mellan elever i Kungsbacka skulle äga rum under lördagen har flera föräldrar reagerat. Under kvällen organiserades en nattvandring.
– Det kom som en blixt från en klar himmel, säger Anna Schweizer, mamma till en elev på en av skolorna.

ANNONS

Det var under fredagen som polis kontaktade skolorna i Kungsbacka då de fått uppgifter om att någon form av uppgörelse var planerad under lördagen mellan elever från två olika skolor.

Informationen spreds snabbt i sociala medier och fick flera föräldrar att reagera. En av dem är Anna Schweizer, vars barn går på en av skolorna, vilket även P4 Halland rapporterat om.

– Jag är väldigt förvånad, det är inte känt sedan tidigare att det finns någon gängbildning på den här skolan, säger hon.

LÄS MER:Mellanstadieelever uppges planera sammankomst för att slåss

Hon berättar att personal på skolan informerade alla föräldrar efter att polis kontaktat dem.

ANNONS

– Vi hade ingen aning, det kom som en blixt från en klar himmel. Vi visste inget och min son visste inget. Jag hoppas att det bara är ett rykte, men för att polisen ska ta upp det så måste det ju finnas någon substans, så då tog vi det allvarligt.

Skulle använda knivar

Polisen hade uppgifter om att ungdomarna som skulle slåss planerade att beväpna sig med kniv.

– Vi reagerade ju också på att det skulle vara knivar och andra tillhyggen, det känns förvånande och konstigt och inget som vi känner igen, säger Anna Schweizer.

Hon är även ordförande i föräldrarföreningen på skolan och bestämde sig för att dra ihop en extra insatt nattvandring under lördagen. När GP når henne under lördagskvällen är hon precis på väg ut för att möta upp andra föräldrar.

– Vi drar ut och vandrar och åker lite buss. Vi har lagt ut på Facebook, så att de som vill får gärna komma med.

Lärare på skolan ska ha pratat med eleverna innan helgen om uppgifterna som framkommit. Anna Schweizer tycker även att det är viktigt att föräldrar pratar med sina barn.

– Jag hoppas att alla föräldrar tagit detta på allvar, att man verkligen pratar med sitt barn och ser till att man vet var de håller hus ikväll, säger hon.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS