Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: TT/GP Kollage

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Allvarlig trafikolycka i Ullared

  Två bilar har frontalkrockat i Ullared. Fem personer skadades och alla har förts till sjukhus. En person ska vårdas för livshotande skador. – Det var en rejäl smäll, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.

  Vid halv tretiden under söndagseftermiddagen frontalkrockade två personbilar på väg 154 i Ullared. Enligt räddningstjänsten ska fem personer vara inblandade i olyckan. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi har två personbilar som frontalkrockat. Ambulansen har lastat en person, och man håller på att lastat en andra person, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.

  En tredje person behöver tas ut ur sin bil på ett säkert sätt, eventuellt genom uppklippning av taket.

  – Sedan kommer en fjärde person att föras iväg med ambulans inom en timme, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halland, vid halv fyratiden under eftermiddagen.

  Stor trafikpåverkan

  Det är fyra ambulanser på plats, och trafiken drabbas kraftigt av olyckan.

  – Det är totalstopp. Det kan vara allvarligt, säga Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.

  Även polis är på plats vid olyckan.

  – Jag har inga uppgifter om skador eller hur illa det är. Men lite trafikstörningar är det alltid och bärgare behövs till platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst. 

  Fem förda till sjukhus

  Strax efter klockan fyra meddelar räddningstjänsten att de har lämnat platsen och att alla inblandade personer ska ha förts till Varbergs sjukhus med ambulans.

  – Det är fem stycken som har avförts till sjukhus, en av dem ska vara lindrigt skadad och åkte med för kontroll, säger Johan Wallin. 

  En livshotad skadad 

  Strax innan klockan 17 på söndagseftermiddagen meddelade polisen att trafiken åter rullar vid olycksplatsen. Enligt polisen ska en äldre person vara allvarligt skadad och ska ha förts med ambulans till sjukhus med svåra skador till följd av olyckan. 

  Varbergs sjukhus bekräftar att en av de inkomna patienterna vårdas för livshotande skador på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Patienten ska vara en äldre man och han vårdas i nuläget för invärtes skador och skelettskador. 

  På måndagsmorgonen var mannens tillstånd oförändrat. Även en kvinna hade i samband med olyckan förts till sjukhus. Hon vårdas fortfarande på sjukhuset med lindriga skador. 

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.