Alingsås Tidning överlever krisen

Rekonstruktionen av WM Media är klar. Fyra tidningar lever vidare.

ANNONS
|

Rekonstruktionen av WM media, som äger Alingsås Tidning samt gratistidningarna Lerums tidning, Partille Tidning och Härrydaposten, uppges vara i princip över.

Vid tingsrättsförhandlingar som hölls under påmåndagseftermiddagen stod det klart att 97 procent av koncernens fordringsägare säger ja till ett föreslaget ackord.

Ackordet innebär full betalning för fordringar upp till 5 000 kronor och 25 procent på högre belopp, rapporterar Alingsås Tidning.

Totalt handlar det om skulder på 9,1 miljoner kronor.

"Skönt att det är över"

Detta väntasinnebära att tidningarna kommer att fortsätta ges ut. Rekonstruktören, advokat Johan Söveland, säger till SVTVäst att skulderna var lägre än man räknat med när rekonstruktionen inleddes för drygt ett år sedan.

ANNONS

– Det är skönt att det är över. Nu kan vi och våra anställda koncentrera oss på verksamheten, säger bolagetsvd William Michelsen till Alingsås Tidning.

Facklig lättnad

Från fackligt hållär man glad över att rekonstruktionen är klar, men missnöjd med att den tog så lång tid.

– Flera medarbetare har slutat eftersom det har varit osäkert. Det har gjort att vi förlorat mycket kompetens, säger Stefan Samuelsson, klubbordförande på Alingsås Tidning till SVT Väst.

Rekonstruktionen vinner laga kraft i augusti och kan överklagas fram tills dess.

ANNONS