15-årig pojke jagades av knivman

En pojke i 15-årsåldern jagades av en knivbeväpnad man i Trollhättan. En man i 30-årsåldern greps i anslutning till brottsplatsen.

ANNONS
|

Strax före 09 på fredagsmorgonen kallades polisen till ett bostadshus i Trollhättan efter larm om en knivbeväpnad man.

En knivbeväpnad man högg i en lägenhetsdörr och vid samma tidpunkt gick en 15-årig pojke förbi platsen. Pojken, som var på väg till skolan, jagades bort av knivmannen ut på gården men lyckades ta sig in i en annan lägenhet.

- Pojken undkom oskadd och flydde in i en annan lägenhet. Sedan kunde vi gripa en man i området. Vi håller på att söka i trapphus och i området men har hitills inte hittat någon som skadats, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Oklart motiv

Den gripne mannen är i 30-årsåldern och enligt polisen ska han ha betett sig hotfullt vid händelsen.

Omständigheterna kring knivhotet är oklart.

- Jag vet inte motivet till det här. Pojken har ingenting med den lägenheten att göra, säger Tommy Nyman.

"Ingen fysiskt skadad"

Den kniv som användes vid tillfället är beslagtagen av polis och förhör kommer att inledas under dagen för att få en tydligare bild av vad det är som har inträffat. Rubriceringen är initialt olaga hot - något som kan komma att ändras under utredningsskedet.

- Det beror på att ingen har kommit till fysisk skada men det kan givetvis utvecklas till försök till grov misshandel eller liknande, beroende på vad pojken berättar, säger Tommy Nyman vid polisen i region Väst.

ANNONS