Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

515045_ResizedIMG201804302142433853033.jpeg
En ladugård i Varbergs kommun brann på Valborgsmässoafton ned till grunden. Bild: Läsarbild

Övertänd ladugård brann ned till grunden

En ladugård i Varbergs kommun brann på måndagen ned till grunden. Inga människor kom till skada, men polisen bekräftar nu att 30 ankor, höns och gäss fick sätta livet till. Brandens orsak ännu inte är klarlagd, men enligt polisen skulle det kunna röra sig om ett blixtnedslag.

Larmet om branden i en ladugård i Varbergs kommun inkom till SOS Alarm 21.12 på Valborgsmässoafton.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Väl på plats kunde man konstatera en fullt utvecklad brand i en ladugård, sa Åsa Eriksson, presstalesperson vid räddningstjänsten i Varberg.

Som mest arbetade runt 25 brandmän med att släcka branden.

I byggnaden befann sig ett okänt antal höns och gäss. Enligt räddningstjänsten ska en del djur ha lyckats ta sig ut ur ladugården. Polisen bekräftar dock under tisdagsmorgonen att ett 30-tal ankor, gäss och höns ska ha dött i branden.

Inga personer befann sig i byggnaden. Inledningsvis förelåg en spridningsrisk till ett närliggande bostadshus. Sent under måndagskvällen berättade dock räddningstjänsten att den risken inte längre fanns.

– Räddningstjänsten har låtit byggnaden brinna ner, och fokuserat på att minimera spridningsrisken, sa Åsa Eriksson.

"Eventuellt blixtnedslag"

Enligt Åsa är det ännu inte klarlagt vad som orsakade branden utan hänvisar vidare till polisen, som i sin tur inte misstänker brott i nuläget.

– Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. Det skulle dock kunna röra sig om ett eventuellt blixtnedslag, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid midnatt pågick eftersläckningsarbetet fortfarande, och räddningstjänsten räknade med att vara på plats under större delen av natten.

Mest läst