Övergivna valpar hittades i kartong

Sex stycken blandrasvalpar som hittades i en kartong utanför Ulricehamn söker nytt hem. – Det var ingen som sa när jag gick polisutbildningen, att jag skulle sälja hundar, säger Stefan Andersson, gruppchef på polisen i Ulricehamn.

ANNONS
|

De sex hundvalparna hittades övergivnai en kartong vid en vägkant i närheten av Ulricehamn, vilket Ulricehamns Tidning ochSVT var först med att berätta. Eftersom ingen hört av sig och gjort anspråk på valparna ska de nu säljas av polisen.

– Det har varit stort intresse, men det är många som backar när de har funderat lite. Det är ju ganska mycket jobb att ha en valp, säger Stefan Andersson, gruppchef vid polisen i Ulricehamn.

Pigga och glada

Trots den styvmoderliga behandlingen från den förre ägaren är valparna vid god vigör, enligt Stefan Andersson.

– De är glada, pigga och goa i lynnet, säger han.

ANNONS

Två av de nu åtta veckor gamla blandrasvalparna har redan fått nya ägare.

Nu hoppas polisen att också de fyra återstående nyvaccinerade och chippade hundarna ska kunna flytta ut från hundpensionatet.

Intresserade kan räkna med att bli ordentligt kontrollerade av säljaren, det vill säga polisen.

– Vi vill att de ska få det bra. Jag kollar mot register så att det inte finns djurförbud eller så, innan vi godkänner några nya ägare.

"Välkomna att höra av sig"

Trots att Stefan Andersson inte tänkt sig att han skulle sälja hundar när han utbildade sig till polisär det inte första gången som han får agera djurförsäljare.

Arbetet på en liten polisstation kan onekligen varavarierande.

– Vi får pyssla med lite av varje. För ett par år sedan sålde jag ett antal omhändertagna shetlandsponnyer.

Polisen vet inte vad det är för raser på valparnas föräldrar. Men Stefan Andersson hoppas att alla valpar ska hitta nya ägare.

– Om det är någon som är sugen är de välkomna att höra av sig till mig, säger han.

ANNONS