Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Åskan drog in över Göteborg

  Ett stort åskoväder drog in över Göteborg efter att ha drabbat stora delar Västsverige under dagen.
  – Ovädret kommer stanna ett par timmar, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

  Ett stort oväder drog in över Göteborgsområdet under måndagskvällen. Samma oväder har tidigare under dagen drabbat stora delar av Västsverige, och har då genererat stora hagelskurar och blixtnedslag.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det ser ut som att ovädret och regnet kommer stanna i några timmar, men åskan avtog redan efter någon halvtimme.

  – Åskan är absolut kraftigast under början av ovädret, men ovädret ser ut att stanna i ett par timmar i alla fall. Antagligen så lättar det kring midnatt, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

  Enligt Åsa Öhman, informatör vid Swedavia, med ansvar för Landvetter flygplats har ovädret försenat vissa avgångar och ankomster under kvällen.

  – Förseningarna varierar och det är svårt att ge någon övergripande bild men när oväder och blixtar kommer så nära blir det alltid en viss påverkan, säger hon.

  LÄS MER: Kraftiga skurar väntas i Göteborg

  Skyfallsliknande regn

  SMHI har sedan tidigare varnat för skyfallsliknande regn, vilket betyder att det skulle regna minst 35 millimeter på tre timmar i ovädrets väg.

  De som oroar sig inför morgondagens väderlek har dock ingenting att oroa sig för, menar Erik Rindeskär.

  – Det ser ut som att det klarnar till imorgon och det blir troligtvis soligt i Göteborg. Vid åttatiden på kvällen så kommer det vara i alla fall 22 grader. Kanske någon enstaka lätt skur, men

  För alla de fans som oroar sig inför vädret på Ed Sheerans konserter på Ullevi närmaste dagarna – har du lugnande besked att ge?

  – Med största sannolikhet så blir det soligt, kanske några enstaka stackmoln på himlen. Men under onsdagskvällen blir temperaturen uppemot 25 grader under kvällen, så det var nog helt enkelt bra att regnet blev avklarat redan under måndagen!

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.