Åkesson på besök - då låstes barnen in

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skulle under tisdagskvällen hålla tal i Bollebygdskolans matsal. Bara några timmar innan mötet fick föräldrar och skolpersonal uppmaningen att inte låta barnen gå ensamma utanför byggnaden. Skolpersonalen låste därför, utan föräldrarnas vetskap, in barnen i skolan.

ANNONS
|

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var under tisdagen på besökför att hålla tal på ett SD-möte. Samtidigt som SD-mötetpågick ettföräldramöteoch en ljusmanifestation i Centrala Bollebygd,uppger SVT Nyheter Väst.

Under dagen gjorde Åkesson besök på en verksamhet i kommunen och skulle under kvällen hålla tal för SD Sjuhärad i Bollebygdskolans matsal. Redan klockan 17 skulle insläppet till mötet börja.

En mamma som är inbjuden på kvällens föräldramötesäger till SVT Väst att de inte hade fått information om att Åkesson skulle skulle besöka skolan förrän tidigare under dagen.

I meddelandes skrev skolan att barnen inte skulle gå ensamma utanför lokalerna.

Eleverna låstes in

Rektorn varnade för att det skulle bli fullt på parkeringen utanför matsalen och att mycket folk skulle vara i rörelse.

ANNONS

När föräldrar skulle kontakta rektorn för att höra vad som hände var telefonen avstängd. De kontaktade då skolans fritidshem och fick svaret att eleverna skulle låsas in av säkerhetskäl.

Lärarna på skolan hade fått besked om att låsa dörrarna klockan 16, men enligt föräldrar visse de flesta inte om det.

– De har inte gått ut med att de låser dörrarna. Det här sker i skolans lokaler, på skoltid. Det är helt sinnesjukt, säger en förälder till SVT Väst.

En fritidsledare till SVT skulle beslutet att låsa igen skolan kommer från en säkerhetsavsvarig på kommunen.

För det goda i samhället

En knapp kilometer från skolan, på ortens torg, ägde under kvällen en ljusdemonstration rum.

Lisa Tuddén från nätverket "Tillsammanskapet mot rasism och främlingsfientlighet" säger till SVT att de demonstrerar mot SD och Jimmie Åkesson och att de vill bevisa att det finns goda krafter i Bollebygds kommun.

Trots alla människor i omlopp tror inte polisen att det är någon större risk för sammandrabbningar.

– Ja, en liten risk finns det väl alltid. Vi har ju sett det hända i andra kommuner. Men lokalt ser vi inga sådana problem här. Det är möjligt att det kan komma personer utifrån, säger Magnus Söderqvist till SVT Nyheter Väst.

ANNONS

ANNONS