Även tjejerna kommer till Ale Invite

ANNONS
|

I vintras lockade arrangemanget cirka 9 000 besökare och nu hoppas arrangörerna på ännu större publik. Festivalområdet ska breddas och tanken är att Alebacken ska vara öppen vid sidan av tävlingen.

– Vi siktar vi på 15 000 besökare, men man vet ju aldrig, säger snowboardåkaren Kevin Bäckström, som arrangerar tävlingen tillsammans med kollegan Tor Lundström.

Största nyheten är att även tjejer från världseliten kommer att delta den här gången. Klaudia Medlova från Slovakien och norska Kjersti Buaas har redan tackat ja och Kevin Bäckström hoppas på fler.

ANNONS

– Vi försöker få med så många som möjligt, det är ganska få tjejer som kör sådana här tävlingar men det blir kanske 7–10 stycken.

Enligt Kevin Bäckström var arrangemanget i fjol väldigt uppskattat bland åkarna och flera kända snowboardåkare kommer tillbaka även nästa år, bland andra svenske Sven Thorgren och Halldor Helgason från Island.

– Det är jättekul. Många tycker att det är lite galet att vi kan lösa att vi kunde ordna en så bra tävling i Ale.

I vintras var snöbristen ett stort problem och arrangörerna tvingades frakta stora mängder snö till Alebacken. Enligt Kevin Bäckström är de bättre förberedda nu, men hur de ska lösa frågan vill han inte avslöja ännu.

Bakom eventet står även Ale kommun som också i år satsar 1,5 miljoner kronor på snowboardfesten, som ska gå av stapeln 13 februari.

ANNONS