Äldre kvinna fattade eld – avled på sjukhus

En kvinna i 95-årsåldern har avlidit efter att hennes kläder fattade eld under måndagsförmiddagen.
– Från polisens sida betraktas det här som en ren olyckshändelse, berättade polisens presstalesman Christer Fuxborg tidigare under måndagen.

ANNONS
|

SOS larmades om branden i lägenheten i Lidköping i Västergötland klockan 11.10 på måndagsförmiddagen. SOS Alarm berättade en stund efter larmet att en person hade körts till sjukhus i ambulans.

Enligt polisen handlar det om en mycket gammal kvinna som kom till skada i samband med branden.

På något sätt ska hennes kläder ha fattat eld och i samband med det ska kvinnan ha drabbats av mycket svåra brännskador.

Polisen misstänker inget brott

Enligt polisen finns det uppgifter om att branden orsakats av en cigarett.

– Det ska röra sig om någon typ av cigarettbrand enligt uppgifter till räddningstjänsten från kvinnans dotter. Vi har skickat en enhet till sjukhuset för att se om vi kan samla in mer information, berättade Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst vid 13-tiden på måndagen.

ANNONS

Polisen hade då inte skrivet någon anmälan efter händelsen.

– Det betraktas som en ren olyckshändelse, berättade Christer Fuxborg.

Avled på sjukhuset

Strax innan klockan 16.00 meddelade Michael Malmborg, kommunikationschef på Skaraborgs sjukhus, att kvinnan hade avlidit.

– Hon kom in till akuten på Lidköpings sjukhus under förmiddagen med livshotande skador och avled senare på sjukhuset, hennes anhöriga är underrättade, säger Malmborg.

ANNONS