Äldre kvinna beskjuten med fyrverkeripjäs

En kvinna i 70-årsåldern har under fredagskvällen blivit beskjuten med någon form av fyrverkeripjäs utanför en matbutik i Skövde. Polisen finns nu på plats i området för att söka efter ungdomarna som tros ha avfyrat pjäsen.
– Den har exploderat i närheten av henne när hon kom ut från Hemköp och kvinnan säger att det tjuter i öronen på henne, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS
|

Polisen larmades om händelsen vid 18-tiden på fredagskvällen och det inträffade har initialt rubricerats av polisen som en misstänkt misshandel.

Enligt kvinnans uppfattning ska sex till sju ungdomar har avfyrat en fyrverkeripjäs mot henne när hon klev ut från Hemköp i Södra Ryd i Skövde.

– Vi finns på plats och letar efter personerna som kan tänkas ha gjort det här. Det är inte säkert att deras mening har varit att träffa henne, de kan ha försökt att skrämma henne eller så har det inte varit meningen att skjuta mot henne alls, men det gäller att ta det väldigt försiktigt med sådana här saker, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Vid niotiden på kvällen fortsatte arbetet med att spåra ungdomarna.

Tjuter i kvinnans öron

Den beskjutna kvinnan ska enligt polisen ha klagat över att det tjuter i hennes öron efter händelsen.

Utöver Skövde har polisen under kvällen också fått larm om att ungdomar okontrollerat skjuter och avfyrar raketer och smällare på flera platser i Mariestad, Kungälv, Halmstad och i Trollhättan.

I Halmstad ska bland annat svartklädda ungdomar observerats ha avfyrat raketer och smällare längs Brogatan och vid Nordmannatorget i Kungälv ska bilar ha beskjutits och en fyrverkeripjäs ska enligt larmen ha exploderat mitt på Kongahällagatan.

– Det gäller att hantera fyrverkeripjäser som det är tänkt att göras för att säkerställa att ingen kommer till skada. Det är annars väldigt lätt att någon får en sådan här pjäs på sig och träffar den till exempel någons öga kan det gå väldigt illa, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS