Vild jakt efter misstänkt dubbelmördare

38-årige Michael Dale Vance Jr misstänks ha mördat och försökt stycka sina släktingar. Nu jagar polisen den misstänkte dubbelmördaren som redan har öppnat eld och skjutit två poliser. Under sin flykt har Vance utryckt nya hot i livesändningar på Facebook. – Han har en mentalitet om att inget kan stoppa honom, säger en polisman till CNN.

ANNONS
|

Polisen iOklahoma i USA jagar just nu enmisstänkt dubbelmördare vid namnMichael Dale Vance Jr.

38-åringen misstänks bland annat för att ha mördat två nära släktingar och för att ha öppnat eld och skjutit två polismän. Vance och en medpassagerare stoppades först av poliserna som kort där efter blev beskjutna. En av poliserna uppges ha träffats av en kula i foten och den andre i benet. Poliserna uppges ha skjutit tillbaka mot Vance och skadat honom. Medpassageraren kunde gripas av polisen menVance är fortfarande på fri fot.

Stal polisbil

Polisen misstänker att 38-åringensbrottsvåg startade vid 19-tiden lokal tid undersöndagskvällen då hanöppnadeeld mot polispatrulleni staden Lincoln - öster om Oklahoma City i centrala USA.

ANNONS

Efter att Vance sköt två poliser stal han deras polisbil och flydde från platsen.

Polisen har också fått rapporter om att Vance stulit en bil vid en bilpark i Oklahoma. Kvinnan som blev bestulenberättar att gärningsmannen efter stöldensköt flera skott mot henne och hennes följe.

– Efter att han hade stulit bilen sköt han några skott mot oss och jag blev träffad,säger kvinnan till CNN.

Tecken på styckningsförsök

När polisen senare hittade den stulna bilen stod den parkerad utanför två av hans nära släktingarnas hus.

Vid platsen hittades släktingarna mördade - skjutna och knivhuggna. Enligt polisen fanns det spår på kropparna som tyder på att Vance kan ha försökt att stycka dem.

Polisen misstänker av 38-åringen just nu är på flykt i sina mördade släktingars silverfärgadeMitsubishi Eclipse.

Under natten mot måndagen blev också en annan personbeskjuten av en mansom stämmer in på beskrivningen av Michael Dale Vance Jr. Skytten ska ha kört enMitsubishi Eclipse och dådet ska ha ägt rum några mil väster omOklahoma city.

Under onsdagen var den misstänkte dubbelmördaren fortfarande på fri fot. Polisen beskriver honom som farlig och uppger att han troligen är beväpnad med en AK 47 eller ett liknande vapen.

Hotar på Facebook

Under sin flykt har 38-åringen också sänt live två gånger på Facebook och utryckt hot om nya dåd.

ANNONS

"Det här är ett vapen och det är på riktigt. Det här är inget skämt", säger den misstänkte dubbelmördaren bland annat i en av sändningarna.

I videon syns vad polisen misstänker är blodfläckar på Michael Dale Vance Jrt-shirt. En liknande t-shirt har hittats med blodspår vid de mördade släktingarnas hem där även en stor kniv med blod på hittades i en diskho.

Enligt CNN befarar polisen att 38-åringen lider av en blodsjukdom som han kan ha för avsikt att vilja sprida vidare till andra personer.

– Han har en mentalitet om att inget kan stoppa honom, säger en polisman till CNN.

ANNONS