Våldsamma sammandrabbningar i USA

Våldsamma sammandrabbningar har inträffat mellan demonstranter och polis i samband med en protest i North Dakota, USA, rapporterar flera amerikanska medier.

ANNONS
|

Hundratals demonstranter har i ett flertal dagar ockuperat en väg i North Dakota för att protestera mot bygget av Dakota Access Pipeline, rapporterar BismarckTribune.

På torsdagen inleddes ett försök att stänga ner demonstrationen. Drygt 100 poliser och flera bepansrade bilar åkte in på vägen och försökte bryta upp demonstranternas barrikad. Det ska ha resulterat i våldsamma sammandrabbningar mellan de två parterna.

Polisen ska ha försökt få kontroll över de stora folkmassorna och hänvisa de bort från platsen. Då ska tumult ha uppstått och resulterat i att situationen eskalerat. Polisen ska därefter blivit attackerade med burkar och andra föremål, de ska i sin tur svarat med att skjuta tillbaka med pepparspray och gummikulor. Enligt uppgifter ska även elpistol ha använts av polisen.

ANNONS

16 personer har hittills gripits på platsen. På platsen försöker polisen nu förskingra massorna, med hjälp av en megafon försöker man att hänvisa demonstranterna bort från vägen.

Sent natten mot fredagen hade demonstranterna körts iväg från platsen.

ANNONS