UPPGIFTER: IS tar på sig knivdåd mot pojke

Islamiska Staten har tagit på sig kniv mot en 16-årig pojke i Hamburg, Tyskland, rapporterar tyska Bild.

ANNONS
|

Det är genom sin nyhetsbyrå "Amaq" som man har tagit på sig det knivdåd som inträffade den 16 oktober i Hamburg. Där ska två personer ha attackerats av en ensam gärningsman. Nu menar terrororganisationen att en IS-terrorist låg bakom knivdådet, rapporterar Bild.

Knivhöggs bakifrån

Den 16-årige pojken och dennes flickvän ska ha sittit vid en kajkant när en okänd gärningsman gick till attack med en kniv. I samband med attacken miste den 16-åriga pojken sitt liv. Enligt uppgifter till Bild ska han ha knivhuggits bakifrån ett flertal gånger av den misstänkte gärningsmannen. Sedan ska gärningsmannen ha sparkat ner pojkens flickvän i vattnet och därefter försvunnit från platsen.

ANNONS

Dog på sjukhus

Flickvännen tog sig upp ur vattnet och försökte förgäves rädda livet på pojken. Han fördes till ett sjukhus i Hamburg där han senare dog till följd av sina skador.

Polisen har sedan den 16 oktober sökt efter gärningsmannen, som ännu inte är gripen.

Hämndattack från IS

Enligt nyhetsbyrån Amaq ska attacken mot den 16-åriga pojken utförts som en hämnd för attacker mot IS-anhängare, uppger Bild. Attacken ska ha varit den första dödliga attacken på tysk mark, utförd av IS.

ANNONS