Foto: TT. Fotot är en genrebild.
Foto: TT. Fotot är en genrebild.

Tysk polis slarvade bort automatvapen

I samband med en polisinsats i Leipzig, Tyskland, på torsdagskvällen råkade polisen förlora ett föremål. En enorm sökinsats efter föremålet genomfördes men föremålet kunde inte hittas. Nu har polisen gått ut med vad det är för föremål man slarvat bort - en kulsprutepistol.

ANNONS
|

En k-pist är på vift i Tyskland, rapporterar Leipziger Volkszeitung.Tidningen skriver att "det låter som en dålig film men det är ett pinsamt misstag som polisen begått - i samband med användning av vapnet i (stadsdelen) Grünau förlorades ett automatvapen på torsdagskvällen".

På fredagen har poliser från flera stationer sökt efter vapnet utan att hitta det. PresstalesmannenUwe Voigt talade inledningsvis endast omen "förlorad del av utrustningen"men kunde senare bekräftaatt det i hela verket rör sig om en kulsprutepistol.

Anledningen till att polisen överhuvudtaget haft medsig automatvapen in i stadsdelen beror på ett larm om ett rån mot en bensinstation.Det är ännuoklart hur vapnet tappades bort.Det är också oklart om det finns ammunition i vapnet.

ANNONS
ANNONS