TV: Branden rasar i svenskparadiset

ANNONS
|

Det var i går förmiddag som branden bröt ut på hotell Neptun Beach i turistorten Sunny Beach i Bulgarien. Hisingsbon Milan Tanaskovic bor på grannhotellet, och blev ett nära vittne till branden.

– Jag stod på balkongen när jag såg en massa rök, så jag tog med min lilla dotter i vagnen och gick ner för att se vad som hände, säger han.

Han berättar att branden hade startat bara någon minut innan han kom dit, och att den spred sig häftigt.

– Det var ett 50 meter brett område som brann, säger han.

Milan Tanaskovic kände sig själv inte så rädd, men han var orolig för hotellpersonalen och folk runt omkring som försökte släcka branden genom att kasta brinnande solstolar i poolen. Han berättar att det dröjde hela 26 minuter innan brandkåren var på plats. Lyckligtvis lyckades de få branden i schack, trots en väldigt liten brandkårsstyrka.

ANNONS

– Jag pratade med polis på plats och de berättade att så är det i Bulgarien. Det fanns inga fler styrkor att tillgå, säger Milan Tanaskovic.

Fem svenskar, som alla är i säkerhet, var gäster på hotellet. De övriga hotellgästerna var framför allt holländare och norrmän. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med branden.

Branden startade i gasflaskor i en bar. Halva hotellet är nu stängt, och två restauranger och en butik är helt nedbrunna. Alla hotellgäster fick evakueras.

– Det fanns väldigt många ledsna människor här i går. Deras semester blev ju förstörd, säger Milan Tanaskovic.

ANNONS