Två svenskar döda i bussolycka i Mexiko

Två av de tolv personerna som har omkommit efter tisdagens allvarliga bussolycka i Mexiko är svenskar. I olyckan skadades ytterligare två svenska medborgare som enligt Expressen är familjemedlemmar till de avlidna.

ANNONS
|

I tisdags inträffade en allvarlig bussolycka i delstaten Quintana Roo i de östra delarna av Mexiko.

Minst tolv personer har enligt mexikanska medier avlidit efter kraschen och svenska UD bekräftar under onsdagen att två av de avlidna är svenskar som är hemmahörande i Svealand.

I olyckan skadades ytterligare två svenskar som också är hemmahörande i mellersta Sverige.

– Vi kan bekräfta att två svenska medborgare är avlidna och att två är skadade, säger Fredrik Nordin, presskommunikatör på UD.

Fredrik Nordin uppger att UD i nuläget inte vill lämna någon information kring de inblandades åldrar eller kön eller hur skadeläget ser ut för de två skadade svenskarna.

ANNONS

Skadade svenskar vårdas i USA

Enligt uppgifter till Expressen är de skadade svenskarna familjemedlemmar till de avlidna. Enligt Mexikos turistmyndighet har de skadade svenskarna nu förts till USA för vidare vård.

Utöver de elva som omkom efter kraschen uppges omkring 20 personer ha skadats i olyckan och 13 av dem vårdas fortfarande på sjukhus enligt den spanska nyhetsbyrån Efe.

Av de 31 passagerarna på bussen var majoriteten resenärer från rederiet Royal Caribbean, uppger företagets talesperson Cynthia Martinez.

Körde av motorväg

Turistgruppen var på väg för att besöka mayaruiner vid den arkeologiska platsen Chacchobén när bussen körde av en motorväg tidigt på tisdagsmorgonen.

Olycksorsaken är oklar. Vittnen säger till tidningen Capital att chauffören förlorade kontrollen över bussen när ett av framdäcken fick punktering och lokala myndigheter har inlett en utredning för klarlägga orsaken bakom tragedin.

Quintana Roo, där olyckan inträffade, är en av tre delstater på Yucatánhalvön där det finns många populära turistorter. I fjol omkom elva turister i en busskrasch i Quintana Roo, skriver AP.

Utöver de två svenskarna finns det enligt tidningen El Universal även medborgare från USA, Brasilien bland dödsoffren.

ANNONS