Två brandmän dog - räddade familj i USA

Två brandmän har dött efter en husbrand i Wilmington i USA efter att de räddat en flerbarnsfamilj. En tredje vårdas för allvarliga skador, skriver 6abc.com.

ANNONS
|

Räddningstjänsten i Wilmington, USA, larmades under lördagen till massiva lågor från ett hus som av okänd anledning börjat brinna på natten, lokal tid, vilket 6cbc.com har skrivit om.

En familj på fyra barn och en vuxen, var fast i huset vid tillfället, vilket ledde till en stor insats där flera brandmän gick in i huset för att försöka rädda personerna. Personerna fördes därefter till sjukhuset med svåra rökskador.

Men istället miste två brandmän livet efter att de fått ut familjen.Plötsligt kollapsade golvet på ovanvåningen där flera brandmän stod.

Två av brandmän räddades omedelbart, men en av dem dog senare på sjukhuset. En annan brandman tog sig aldrig ur huset och dog i sviterna av branden. Mannens kolleger på räddningstjänsten bar sedan ut honom invirad i en amerikansk flagga.

ANNONS

Pappan i huset uttrycker stor sorg över det som har inträffat.

– Vi märkte hur rök kom från huset. Mina barn sprang ifrån lågorna och ropade på hjälp. Tydligen startade branden i källaren menvi har ingen aning om hur branden kan ha startat. Vi har förlorat allt, säger han till tidningen.

ANNONS