Trumps topprådgivare hittade på terrorattack

Kellyanne Conway tillhör Donald Trumps närmsta rådgivare och ledde hans turbulenta valkampanj. Nu försvarar hon Trumps inreseförbud för personer från sju olika länder – genom att hänvisa till ett terrordåd i USA som aldrig inträffat.

ANNONS
|

Har du hört talas om Bowling Green-massakern? Antagligen inte. Den har aldrig hänt. Det stoppar inte Trumps topprådgivareKellyanne Conway från att i en tv-intervju hänvisa till Bowling Green-massakern, rapporterar CNN.Uttalandet kom i samband med att Kellyanne Conway skulle försvara Trumps inreseförbud för personer från Irak och sex länder till. EnligtConway införde redan den förre presidenten Barrack Obama ett sex månaders inresestopp för irakiska flyktingar just på grund av "massakern".

– Det var efter att två irakier kom in i landet, blev radikaliserade och de var också hjärnorna bakom Bowling Green-massakern, säger hon i tv-intervjun.

Stämmer inte

Men något inresestopp för irakiska flyktingarfanns aldrig under president Obamas styre och någon massaker har alltså aldrig inträffat i Bowling Green.

ANNONS

Däremot greps två irakier vid namn Waad Ramadan Alwan och Mohanad Shareef Hammadi2011 i Bowling Green, staten Kentucky. De hade kommit till USA två år tidigareoch dömdes för att ha försökt hjälpa terrorgruppen Al Qaida att förain vapen i Irak. De dödade aldrig någon i USA och det har heller inte funnits några tecken på att de skulle ha planerat några terrordåd i landet.

Efter hård kritik mot Kellyanne Conways faktakoll har hon i en tweet förklarat att hon menade Bowling Green-terroristerna – inte någon Bowling Green-massaker. Hon har dock ännu inte förtydligat sitt påstående om att Barrack Obama skulle ha stoppat irakiska flyktingar.

Lanserade "alternativa fakta"

Kellyanne Conway skapade för mindre än två veckors sedan rabalder när hon lanserade begreppet "alternativa fakta" för att försvara ett tvivelaktigt påstående från Trumps stab om att publiken när Trump installerades som president skulle ha varit den "största någonsin". Bilder från platsen har visat att publiken tvärtom var mycket mindre, jämfört med när Barrack Obama blev president.

ANNONS