Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

171114-usawikileaks-563808_se.gp_1.jpg
Den amerikanska presidentsonen Donald Trump junior konverserade med Wikileaks under valrörelsen, visar meddelanden han offentliggjort.

Trumps son publicerar Wikileaks-konversation

Sonen till USA:s president, Donald Trump Junior, har publicerat korrespondens han hade med Wikileaks under valrörelsen i en serie meddelanden på Twitter. Offentliggörandet kommer efter att tidningen The Atlantic först rapporterat om konversationen, som skedde i form av privata meddelanden på mikrobloggen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Underrättelsetjänsterna NSA, CIA och FBI hävdar att Ryssland försåg Wikileaks med information som hackats från Demokratiska partiet, något som Wikileaks förnekar.

Enligt den konversation som Trump junior publicerat skickade han tre kortfattade meddelanden till Wikileaks, bland annat med en fråga om en kommande läcka, bara dagar innan de stulna mejlen från Hillary Clintons kampanjledare John Podesta publicerades.

Wikileaks skrev flera gånger till Trump Junior och föreslog bland annat att han skulle lobba för Julian Assange som australisk ambassadör i USA.

Trump Junior har lämnat över korrespondensen till kongressens utredare och hans advokater anser att det inte finns några frågetecken.

Mest läst