USA:s president Donald Trump vill direkt skicka tillbaka immigranter som tar sig till USA på olagligt sätt. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump vill direkt skicka tillbaka immigranter som tar sig till USA på olagligt sätt. Arkivbild.

Republikan: Migrationsförslag röstas ned

Migrationsförslaget som representanthuset i USA tar ställning till på tisdagen kommer att röstas ned, enligt den konservative republikanen Mark Meadows.

ANNONS
|

I stället för det bredare förslaget om landets immigrationslagstiftning kommer nytt lagförslag att läggas fram, ett förslag som gör det möjligt för invandrarfamiljer att hålla ihop vid den mexikanska gränsen. Det säger Meadows i en intervju med tv-kanalen Fox News.

Den amerikanske presidenten Donald Trump och hans regering har fått utstå kritik från hela världen sedan filmer offentliggjorts som visar gråtande barn som skilts från sina föräldrar vid gränsen. Även kritiker inom hans eget parti, Republikanerna – liksom hans fru och dotter – uppmanade honom att stoppa hanteringen.

Och i onsdags backade Trump och utfärdade en presidentorder som stoppar separationerna. Men över 2000 barn väntar fortfarande på att återförenas med sina föräldrar.

ANNONS

På söndagen gjorde den amerikanske presidenten ett nytt inlägg i migrationsdebatten. I ett Twitterinlägg skrev han att människor som tar sig in i USA på olagliga sätt omedelbart borde skickas tillbaka utan juridiska processer. Förslaget mötte skarp kritik från både rättsexperter och företrädare för immigranters rättigheter, som säger att ett sådant förfarande skulle bryta mot USA:s konstitution.

TT-Reuters

ANNONS