Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  I ett öppet brev meddelar Donald Trump att han ställer in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Bild: Ahn Young-joon

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Trump ställer in mötet med Kim Jong-Un

  President Donald Trump ställer in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, skriver nyhetsbyrån AP. I ett brev till Kim Jong-Un skriver Trump att beslutet beror på Nordkoreas fientliga attityd.

  Under torsdagseftermiddagen rapporterade flera internationella medier att mötet mellan de två ledarna som var planerat att hållas den 12 juni ställs in.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  I ett öppet brev adresserat till Kim Jong-Un, som nyhetsbyrån AP har publicerat på Twitter, meddelar Donald Trump att han ställer in det planerade mötet. I brevet skriver Trump att han sett fram emot mötet och att vara där med Kim Jong-Un, men att beslutet om att ställa in mötet beror på Nordkoreas attityd.

  I brevet förklarar Trump att mötet känns olämpligt efter Nordkoreas ledares "enorma ilska och öppna fientlighet" i sina senaste uttalanden.

  LÄS MER: Inställt möte ett bakslag

  Skryter om kärnvapen

  Men Trump själv uttrycker sig även han hotfullt i brevet när han fortsätter med att skriva att "du pratar om er kärnvapenkapacitet, men vår är så massiv och kraftfull att jag ber till gud att de aldrig behöver användas".

  Samtidigt passar Donald Trump på att säga att han ser fram emot ett möte någon gång i framtiden mellan ledarna. Han tackar även för frisläppandet av flera amerikaner som suttit fängslade i Nordkorea.

  LÄS ÄVEN: Allt sämre stämning mellan USA och Nordkorea

  Trump: Tveka inte att ringa mig

  Donald Trump avslutar brevet med att uppmana Kim Jong-Un att höra av sig i framtiden om han skulle ändra sin inställning till mötet.

  ”Tveka inte att ringa mig eller skriva om du ändrar dig gällande det här viktiga mötet. Världen, och Nordkorea i synnerhet, har förlorat en stor möjlighet till fred och välstånd. Den förlorade möjligheten är verkligen ett sorgligt ögonblick i historien”, skriver Trump i brevet som AP publicerat.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.