Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Trump: Obama har avlyssnat mig

Barack Obama ska enligt president Donald Trump låtit avlyssna hans Trump Tower.

USA:s president Donald Trump anklagar, genom twitteruppdateringar på lördagen, förre presidenten Barack Obama, för att ha avlyssnat hans telefoner i Trump Tower.

"Förskräckligt! Fick precis reda på att Obama låtit avlyssna mig i Trump Tower strax före vinsten. Ingenting hittades. Det här är McCarthyism!", skriver Trump i tweeten.

Har anklagat Obama tidigare

Med McCarthyism syftar Trump på den häxjakt på kommunister som senatorn Joseph McCarthy bedrev i USA under 1950-talet.

Trump har tidigare anklagat Obama för att ligga bakom läckorna inifrån Trumps regering och legat bakom flertalet protester runt om i landet.

Inte första utspelet

Trump har skapade rubriker redan innan han blev president och de har inte blivit färre när han blev president.

Han har velat se en utredning om valfusk, kontrollerat telefoner för att hitta en läcka i Vita huset och pratat om en terrorattack i Sverige.

 

LÄS MER: Trump med nytt Sverige-utspel: "Folk vet jag jag menar"

LÄS MER: Trump köper hemsidor - för att slippa bli hånad

Fler tweets

Några minuter efter Trumps första inlägg dök flera tweet upp. 

"Är  det olagligt för en sittande President att ”avslyssna” en president kandidat inför ett val? Nekades av domstolen tidigare. ETT NYTT LÅGVATTENMÄRKE!"

Direkt efteråt skriver trump:

"Jag slår vad om att en bra jurist kan göra ett bra fall av det här med att President Obama, avlyssnade min telefon, i oktober, precis före valet."

Han forsätter att anklaga Obama:

"Hur lågt har President Obama egentligen gått för att avlyssna min telefon under den heliga valprocessen. Det här är Nixon/Watergate. Ond (eller sjuk) kille!"

Trump jämför Obama ned Richard Nixon och avlyssningen vid kontorskomplexet Watergate under 1970-talet.

Obama i möten med Rysslands ambassad

Enligt Trump ska de möten som Jeff Sessions haft med den ryska ambassadören grundas i att Obama-administrationen bokat in mötena innan Trump valdes till president.

Trump meddelade i ytterligare ett twitterinlägg att Obama ska haft 22 möten med ambassadören i Vita Huset. 4 av de ska enligt Trump ha skett under det senaste året.

LÄS MER: Flera i Trumps stab mötte rysk ambassadör

Fortsätter som ingenting hänt

En dryg timme efter inläggen om Obama skriver Trump ett tweet som om de tidigare inläggen inte har skrivits. Denna gång om Arnold Schwarzenegger och Trumps gamla tv-såpa Celebrity Apprentice.

"Arnold Scwarzenegger lämnar inte the Apprentice frivilligt, han fick sparken efter hans dåliga (patetiska) tittarsiffror, inte av mig. Tråkigt slut för ett bra program", 

LÄS MER: Trump sågar Schwarzenegger

Dock framgår inte vad presidenten hänvisar till i sina anklagelser om Barack Obamas avlyssning.

 

Mest läst