Tre döda i terrordåd mot moské

Tre personer har dödats i en misstänkt terrorattack i nordvästra Tanzania.

ANNONS
|
Ett dussintal maskerade personer till attack medmachetes och yxorunder kvällsbönen i en moské, enligt polisen i Mwanza i nordvästra Tanzania,uppger BBC.
Dådet skedde under torsdagskvällen klockan åtta på kvällen, lokal tid. Vid lunchtid i dag rapporterades att polisen gripit tre personer som misstänks vara knutna till attacken.
Polisen kallar attacken för "terrorist-lik", och uppger att flera människor skadades.Tre personer uppges ha dödats, däribland moskéns imam Ferouz Ismail Elias.
Enligt ögonvittnen var gärningsmännen maskerade och bar svarta flaggor. De tog sig in i lokalen mitt under bönen och släkte ner ljuset. Vittnen uppger att männen anklagade personerna i lokalen för att inte protestera mot att muslimer hålls arresterade av polisen. Men motivet bakom attacken är inte klarlagt. Hittills har ingen grupp tagit på sig dådet.
Mwanza-regionen ligger vid Victoriasjön i nordvästra Tanzania. Landet har hittills varit förskonat från interna stridigheter som andra länder i regionen har haft under de senaste åren. Landet är populärt bland turister.
I grannlandet Demokratiska republiken Kongo, ofta kallatKongo Kinshasa har inbördes strider sargat landet under snart två decennier. Även i det lilla grannlandet Burundi är säkerhetsläget instabilt och våldsamheter har länge rasat.
Nu växer rädslan förislamistiska terrordåd och interna stridigheter ävenTanzania, uppger BBC: s reporter.
ANNONS