Poliser dödade under kungaparets besök

Tre poliser dödades i två explosioner nära en busstation i östra Jakarta i Indonesien. Det misstänkta självmordsattentatet inträffade samtidigt som det svenska kungaparet var på statsbesök i landet.

ANNONS
|

Två explosioner inträffade i Indonesiens huvudstad Jakarta under onsdagen. Explosionerna, som visade sig vara självmordsdåd, skedde i närheten av en busstation i de östra delarna av staden. Tre poliser dödades och ytterligare tio personer, varav fem poliser, skadades i de misstänkta attentaten.

Många av de skadade fördes till sjukhus där de nu vårdas. Enligt en sjukhusanställd ska två poliser och en civilperson vårdas på sjukhus, men alla är vid medvetande. Minst en av de två misstänkta självmordsbombarna dödades i detonationerna.

Kungaparet på besök

Under veckan har det svenska kungaparet varit på besök i Indonesien. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia höll under onsdagen på att avsluta sitt statsbesök i landet. De befann sig dock i staden Bandung, 15 mil från Jakarta.

ANNONS

–Den information vi har just nu via Säpo är att den här händelsen har inträffat cirka tre mil från där kungaparet befinner sig. Statsbesöket avslutas i morgon förmiddag, och den senaste informationen är att avfärden till Sverige inte för tillfället ska påverkas, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

ANNONS