Tornador slår till mot USA

Minst fyra tornador har dragit in över södra Louisiana i USA, uppger det nationella väderinstitutet NWS. Nu har undantagstillstånd utfärdats i delstaten, rapporterar nyhetsbyrån AP.

ANNONS
|

Över 10 000 hem står utan el efter att tornador har dragit igenom södraLouisiana i USA under tisdagen, rapporterar USA Today. I samband med den svåra väderleken och det ansträngda läget har nuLouisianas guvernör John Bel Edwardsutlystundantagstillstånd i delstaten.

New Orleans värst drabbat

Den värsta skadan har skett östra delarna avNew Orleans. Där har byggnader slitits loss från grunden och elledningar har rivits ner till följd av tornadon. Även bostäder, bilar och butiker har skadats i ovädret.

Ingen person har dött i samband med händelsen, däremot uppger New Orleans borgmästare Mitch Leandrieu för nyhetsbyrån AP att två personer har skadats svårt och ett flertal lindrigt.

ANNONS

Tre tornador

I det hela rör det sig alltså om minst fyra tornador som har slagit till mot stora delar avLouisiana och Mississippi, rapporterar Wiat. ILouisiana är det framförallt New Orleans och Baton Roughe som drabbats av ovädret. I det senare är Jackson, Hattiesburg och Biloxi som har drabbats värst.

Sent mot tisdagskvällen hade ovädret lugnat ner sig något i Louisiana. Dock finns det risk för att ytterligare tornador dyker upp vid Mississippi, Alabama och Florida eftersom ovädret rört sig österut.

ANNONS