Räddningspådrag vid olycksplatsen.
Räddningspådrag vid olycksplatsen.

Tjugo döda i limousinkrasch i USA

Tjugo personer har omkommit i en trafikolycka i delstaten New York, USA. En limousin full med människor körde nedför en backe i hög hastighet, genom en korsning och kraschade vid en folksamling.

ANNONS
|

Olyckan inträffade i en korsning vid orten Schoharie, sydväst om delstatshuvudstaden Albany, på lördagseftermiddagen. Redan då bekräftade polisen att flera människor mist livet. På söndagen meddelar man att totalt 20 människor har dött.

Limousinen – ett förlängt fordon av stadsjeepmodell – hade kört ned för en backe i hög hastighet, genom en korsning och fortsatt in på en parkeringsplats, där den kraschade in i en annan bil för att till sist krascha i ett dike.

- 20 dödsfall är fruktansvärt... Detta är en av de största förlusterna av liv som vi har sett på en lång, lång tid, säger Robert Sumwalt, ordförande i USA:s statliga trafiksäkerhetsmyndighet, enligt AFP.

ANNONS

Arton av dem som dog satt i limousinen. Två var fotgängare som blev påkörda. Samtliga var vuxna personer.

Vid parkeringen ska en stor folkmassa ha samlats för att fira en helgdag, Columbusdagen, vid en butiks- och kaféverksamhet.

- Den där limousinen kom farande nedför backen i säkert närmare 100 kilometer i timmen... Jag vill inte beskriva synen. Det är inte något jag vill tänka på, säger butiksägaren till lokaltidningen The Albany Times Union.

Vittnen beskriver hur räddningspersonal krossade limousinens rutor och klippte upp delar av fordonet.

Vad som föranledde olyckan kommer att utredas.

TT

ANNONS