En svensktalande man jagas av norsk polis efter att tre män knivskurits svårt i centrala Oslo.
En svensktalande man jagas av norsk polis efter att tre män knivskurits svårt i centrala Oslo. Bild: TT Nyhetsbyrån

Svensktalande man jagas efter knivdåd

En man, som uppges tala svenska, jagas efter ett knivdåd i Oslo. Tre personer ska ha skadats allvarligt. För en av dem ska läget vara kritiskt, skriver norska medier.

ANNONS
|

Knivdådet ska ha inträffat i centrala Oslo strax efter klockan 02 natten mot söndag. Tre personer, samtliga män i 20-30-årsåldern, ska ha knivskurits i samband med händelsen.

"Alla tre har så allvarliga skador att de har körts till akutmottagningen på Ullevål sjukhus" skriver Oslopolisen på Twitter.

Enligt norska NRK så ska läget vara kritiskt för en av de skadade. Alla tre ska vara kända av norsk polis sedan tidigare.

Polisen: Gärningsmannen talar svenska

Norska TV2 skriver att mannen ska ha nordafrikanskt utseende och tala svenska, detta enligt polisen. Han ska vara runt 1.60 lång och ska ha burit svart jacka och svart luva vid tiden för dådet.

ANNONS

– Vi har en omfattande sökinsats efter den förmodade gärningsmannen. Vi har kontrollerat flera personer som passar in på beskrivningen, men ingen person är ännu gripen, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen till kanalen.

Ytterligare en man ska ha synts springa från platsen strax efter händelsen, i samma riktning som gärningsmannen. Polisen söker även efter denne.

Oslopolisen har på sent söndagseftermiddagen ännu inte lyckats lokalisera de båda misstänkta männen.

Har säkrat spår från brottsplatsen

Polisen ska ha säkrat spår från brottsplatsen och går nu igenom bilder från övervakningskameror i jakten på gärningsmannen.

Vidar Pedersen vid Oslopolisen säger vidare till TV2 att polisen har kunnat höra två av de skadade männen.

– Mannen som är kritiskt skadad har vi inte hört ännu. Det har funnits viss dialog med de två andra, men vi har inte fått några väsentliga uppgifter av dem hittills. Vi hoppas att de vill berätta mer längre fram, säger han.

ANNONS