Det är oklart varför, men shetlandsponnyn transporterades i bagaget i riktning mot Danmark,
Det är oklart varför, men shetlandsponnyn transporterades i bagaget i riktning mot Danmark, Bild: Polisen i Münster

Svensk stoppad på autobahn – hade en häst i bagaget

De tyska poliserna trodde knappt sina ögon när den svenske bilföraren passerade dem på autobahn. I bakluckan stod nämligen en häst.

ANNONS
|

En "exceptionell djurtransport". Så beskriver polisen i den tyska staden Münster den svenska SUV som stannades på autobahn i fredags. Föraren, en svensk man i 50-årsåldern, fraktade nämligen en shetlandsponny, en av världens minsta hästraser, i bagageutrymmet.

Polisen lotsade bilen till närmaste rastplats, där färden fick sitt slut. Det stod strax klart exakt hur mannen hade förvandlat sin SUV till en hästtransport.

Höbal bakom förarsätet

Baksätet hade fällts för ponnyn, som stod bakom framsätet, enbart fastbunden med ett rep i biltakets handtag. Bakom förarsätet fanns en höbal, som hästen mumsade på under färden.

Innovativt, men inte tillåtet.

"Den svenske föraren förbjöds att köra vidare, och fick förklarat för sig att man för djurtransporter behöver en lämplig släpvagn", skriver polisen i Münster på sin hemsida.

ANNONS

Föraren bestraffades med böter. Djuret släpptes däremot ut i det fria vid rastplatsen, och hämtades senare upp av sin danska ägare.

ANNONS