Stort polispådrag i Bryssel

En större polisinsats pågick i timmar i den belgiska huvudstaden. Detta efter larm om en misstänkt person, en man klädd i vinterrock med vajrar och sladdar utstickande från den, rapporterar Sky News.

ANNONS
|

– Ett stort område runt operan är avspärrat och där finns en massa polis och militär, säger svenska Linda Aziz som precis gick förbi området.

Den stora polisinsatsen på onsdagseftermiddagen ägde rum påPlace de la Monnaie i centrala Brussel. Affärer i området har evakuerats, och bombgrupp finns på platsen, rapporterar BBC och hänvisar till belgiska medier. Flera kvarter ska vara avspärrade, enligt vittnet på platsen.

Säkerhetsvakt slog larm

Det ska ha variten vakt från en privat säkerhetsföretag somlarmade polisenom en man som betett sig misstänkt. Mannen ska ha burit en vinterrock – i ett 30-gradigt Bryssel –ochen massa vajrar och sladdar ska ha stuckit ut under rocken.

– Mannen gick runt i en lång vinterrock och det såg misstänkt ut i dessa sommartemperaturer. Under hans jacka var synliga långa ledningar,bekräftar polisens talesman Christian De Coninck för den belgiska tidningen De Morgen.

ANNONS

Enligt BBC ska mannen vara omringad av polis. Det finns bilder på platsen som visar hur en man knäböjer med händerna uppsträckta samtidigt som polis riktar vapen emot honom.

LÄS MER:Terrordåd i Bryssel tros ha stoppats


    Linda Aziz. Foto: Privat
Linda Aziz. Foto: Privat

Nationaldagen oroar

Imorgon är det Belgiens nationaldag.

– Myndigheterna är på helspänn efter Nice, säger Linda Aziz.

Enligt vittnesuppgifter från Twitter har polisen bombrobotar på plats.Vid 17.30 fanns inga uppgifter om att mannen gripits.

Vid 18-tiden skriver Le Soir att det ska ha varit falskt larm och att den misstänkte mannen var en student. Mannen ska ha sagt att han var ute för att studera strålning i staden, när han omringades av beväpnadpolis. Polisen ska ha förklarat pådraget med att de inte ville ta några risker. Det är i nuläget oklart vem mannen är och hur gammal han är.

ANNONS