Stor polisinsats vid Notre Dame i Paris

ANNONS
|

Det var vid 16:30-tiden på tisdagen som den ikoniska kyrkan spärrades av.Gärningsmannen oskadliggjordes snabbt, enligt den franska nyhetskanalen BFMTV.

Mannen gick till attack med en hammare mot en vakt på trappan till Notre Dame-katedralen i Paris. En polisavlossade då skott mot mannen medsitt tjänstevapen, skriver franska Le Figaro.

–Jag hörde två smällar som lät som två skott här vid Notre Dame förungefär fem minuter sedan. Polisen är på plats och en man ligger på marken, skrev journalistenDavid Rahul Métreau, som befann sig på platsen, på Twitter.

Insatsstyrkan söker efter medbrottslingar

Insatsstyrkan kallades in för att söka efter eventuellamedbrottslingar. Området evakuerades helt och allmänheten uppmanades att hålla sig borta från området.Parallellt inleddes en antiterrorutredning av distriktsåklagare i Paris.

ANNONS

Drygt en timme efter att larmet kommit in skrev Parispolisen en lugnande Tweet:

–Situation under kontroll, en polis som skadades, angriparen neutraliserades och togs till sjukhus", sa polis i Paris på Twitter.

Det är i nuläget oklart varför mannen gick till attack mot vakten.

Det råder fortfarande undantagstillstånd i Frankrike efter den våg av militanta attacker som skakat landetsedan början av 2015. Över 230 personer har mist livet runt om i landet, till följd av attackerna. Soldater patrullerar gatorna vid sidan av polisen för att skydda turistplatser, offentliga byggnader och evenemang.

Tre kvinnor greps i september efter att polisen funnit en bil packad med gasflaskor vid Notre Dame-katedralen. Inrikesministern sa då att mansannolikt stoppat en planerad terrorattack.

ANNONS