Räddningsarbetare lyfter en person ur rasmassorna.
Räddningsarbetare lyfter en person ur rasmassorna.

Spädbarn hittat vid liv bland rasmassorna

En elva månader gammal flicka har hittats vid liv bland rasmassorna efter det kollapsade huset i Magnitogorsk i södra Ryssland. Samtidigt stoppas räddningsarbetet på grund av ytterligare rasrisk.

ANNONS
|

Räddningsarbetare lyckades på tisdagen gräva fram flickan från bråtet. Hon hade överlevt i rasmassorna i över ett dygn i iskalla förhållanden.

"Räddningspersonal hörde gråt. Barnet kunde räddas eftersom hon log i en vagga och var varmt inlindad", skriver guvernör Boris Dubrovskij i ett uttalande.

Flickan är vid medvetande och har förts till sjukhus med god prognos, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

Ungefär samtidigt som flickan räddades kom beskedet att arbetet på olycksplatsen tvingas stanna upp på grund av rasrisken för resten av lägenhetskomplexet, meddelade civilförsvarsminister Yevgenyj Zinitjev på tisdagsmorgonen.

ANNONS

- Det är omöjligt att fortsätta arbeta under sådana förhållanden, säger Zinitjev.

Nu ska väggarna som fortfarande står upp stabiliseras, vilket kan ta upp emot ett dygn.

Det var vid sextiden på måndagsmorgonen som en misstänkt gasexplosion fick en stor del av byggnaden att rasa. På tisdagen bekräftades att en åttonde död kropp hittats, men runt 35 personer saknas fortfarande.

Räddningsarbetare har arbetat i drygt 27 minusgrader hela natten för att finkamma rasmassorna efter de människor som fortfarande saknas.

TT-AFP

ANNONS