Så ändrar McDonalds på Big Mac - för första gången

McDonalds ändrar sitt recept för Big Mac för första gången - någonsin. I det nya receptet ingår den populära chillisåsen Sriracha.

ANNONS
|

Nu kommer 126 restauranger i Colombus, Ohio, erbjuda en Big Mac med smak av Srirachasås istället för den klassiska McDonaldssåsen. Burgaren kommer att kallas "Signature Sriracha", skriver The Independent.

Sriracha, som är en stark chillisås gjord på chillifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt är uppkallad efter kuststaden Si Racha i Thailand och nu kommer den bli en del av hamburgekedjans storsäljare Big Mac.

Srirachafans använder såsen på pizza, hamburgare, kycklingvingar - och flera maträtter till. Nu kommer den också att ingåpå burgaren.

Den klassiska Big Mac kommer dock att finnas kvar för de som inte vill gå över till en starkare variant.

ANNONS

Även på Burger King har de haft perioder med kampanjhamburgare så som "Manhattan Chicken Royale" och "New York Whopper". Andra hamburgare som varit på tillfälligt besök är "Grand Deluxe Pepperoni 'n' Cheese" på Max, "Hamburgare Sous vide" på Sibylla eller "Chicken Legend Salsa" på McDonalds.

En milstolpe för McDonalds

Men det är inte bara på hamburgaren som såsen kommer att finnas tillgänglig: Den kommer också finnas som en lös dipsåsatt köpa, som testades i San Diego, Seattle och Los Angeles tidigare i år.

I ett nyhetsbrev från juni i år står det att den nylanserade burgaren kommer vara en exklusiv blandning av Sriracha och Big Mac såsen - burgaren ska enligt hamburgerestaurangen ge en kryddig smak på "ett sätt som bara McDonalds kan göra."

McDonalds talesperson Becca Hary har tidigare berättat för Business Insider: "Detta är en milstolpe för McDonalds".

Om den nya chili-inspirerade hamburgaren kommer att sälja bra så kommer Sriracha Big Mac att vara nationellt tillgänglig under nästa år.

ANNONS