Ryssland utvisar inte USA-diplomater

ANNONS
|

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov föreslog att president Vladimir Putin skulle utvisa anställda vid amerikanska ambassaden i Moskva som ett svar på USA:s utvisning av lika många diplomater, uppgav flera internationella medier under fredagsförmiddagen.

I ett uttalande har Sergej Lavrov sagt att anklagelserna om Rysslands inblandning i det amerikanska valet är "grundlösa" och att sanktionerna inte kommer att bli obesvarade.

Kan orsaka betydande besvär

Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov, anklagar den avgående Obamaregeringen för att försöka att definitivt förstöra relationerna mellan USA och Ryssland som redan tidigare har varit mer anstängda än på länge, enligt AFP.

Enligt Dmitrij Peskov kommer svaret från Ryssland att orsaka USA "betydande besvär", skriver BBC. Han antyder också att Ryssland kan komma att vänta med att offentliggöra motåtgärderna tills den nya presidenten har flyttat in i Vita huset.

ANNONS

72 timmar på sig

Dessutom har Dmitrij Medvedev, Rysslands premiärminister, skrivit på Facebook att han beklagar att Obamaregeringen väljer att avsluta sin tid vid makten i "antirysk" anda.

Under torsdagen meddelade Barack Obama att de 35 ryska diplomaterna hade 72 timmar på sig att lämna landet, han utlovade han sanktioner mot Ryssland efter de misstänka dataintrången i samband med det amerikanska presidentvalet.

Putin dementerar

Men under fredagseftermiddagen lämnade president Putin beskedet: Ryssland kommer inte att utvisa några diplomater som svar på USA:s agerande.

Vad de eventuella aktionerna från ryskt håll nu blir, är ännu inte känt.

ANNONS