USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Ryssland hjälper Nordkorea, enligt Trump

ANNONS
|

USA:s president Donald Trump anser att Ryssland stödjer Nordkorea med att komma undan de internationella sanktioner som riktas mot landet på grund av dess kärnvapenprogram.

- Ryssland hjälper oss inte alls med Nordkorea. Det Kina hjälper oss med, det motarbetar Ryssland, säger Trump i en exklusiv intervju med nyhetsbyrån Reuters.

Trump vill inte svara på Reuters fråga om han har varit i direktkontakt med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un.

ANNONS

Han lägger skulden på sina tre företrädare på presidentposten – Bill Clinton, GeorgeW Bush och Barack Obama – för att de inte lyckats lösa krisen

- Jag kan sätta mig ned, men jag är inte säker på att det löser problemet att sätta sig ned. De har pratat i 25 år och de har utnyttjat våra tidigare presidenter, säger Trump dagen efter att hans läkare förklarat att hans kognitiva förmåga är på topp.

- Jag gissar att de allihop var tvungna att överlåta frågan till en president som fått högsta poäng på (hälso-) testerna.

Enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax, som citerar en icke namngiven källa vid det ryska utrikesdepartementet, är Trumps påstående om att Ryssland inte följer FN:s sanktioner mot Nordkorea utan grund.

TT-Reuters

ANNONS