Passagerarplan i Schweiz i nödlandning efter brand

ANNONS
|

Den schweiziska tidningen 20min rapporterar att flygplanet under eftermiddagen har cirkulerati luften öster om Zurich i Schweiz efter att ett problem uppstått i samband med att planet lyfte.

Planet har nu landat på flygplatsen Kloten i Zurich efter att ha cirkulerat i luften på 3 000 meters höjd i nära två timmar. Vid flygplatsen hade brandmän gjort sig klara för att ta emot planet.

Planet lyfte från Klotens flygplats klockan 13.41 svensk tid under söndagen och landade i Zurich vid 15.30-tiden.

Enligt sajtenwatson.ch cirkulerade piloten planet i luften för att förbruka bränsle för att få det i rätt vikt för att kunna landa.

ANNONS

En passagerare ombord på planet ska enligt 20min ha uppgett att en smäll hörts ombord på planet och att det därefter ska ha kommit rök från flygplanets vänstra motor. Passageraren ska också ha filmat händelsen rapporterar 20min.

Röken från planet ska också ha setts från flygtornet på flygplatsen i Kloten.

Maurus Stocker, talesman för flygplatsen i Kloten, uppgav under tiden planet fortfarande var i luften, enligt 20min att en "Exceptionell och oförutsedd händelse" hade inträffat.

"Bränsle började brinna"

Roger Gaberell, talesperson förföretaget Skyguide, som ansvarar för lufttrafiken i området, bekräftar för GP att någon form av brand inträffade kort efter att planet lyfte från flygplatsen i Zurich.

– Det läckte ut bränsle som flammade upp i samband med att planet lyfte. Det var bränsle som tog eld när det lämnade planet, sägerRoger Gaberell till GP.

– Det klassas inte som en direkt nödsituation, utan som ett tekniskt problem med motorn, fortsätter Roger Gaberell.

Det finns inga rapporter om att någon person ska ha kommit till skada i samband med branden eller nödlandningen.

Planet som tvingats nödlanda är av modellenAirbus A321 och ägs av det ryska flygbolagetAeroflot. Modellen har kapacitet att flyga över 150 passagerare. Det är oklart hur många som fanns ombord under söndagens flygning.

ANNONS
ANNONS