Myndigheterna varnar för att det kan finnas rasrisk även för övriga delar av bostadshuset i Magnitogorsk.
Myndigheterna varnar för att det kan finnas rasrisk även för övriga delar av bostadshuset i Magnitogorsk.

Putin på plats vid dödliga husraset

Rysslands president Vladimir Putin har anlänt till Magnitogorsk där 35 personer fortfarande saknas sedan en del av ett höghus rasade ihop. Minst fyra dödsfall har konstaterats.

ANNONS
|

Människor låg fortfarande och sov när en gasexplosion fick huset att kollapsa runt klockan 6, lokal tid. Lokala medier har rapporterat att rop på hjälp hörts inifrån rasmassorna som i kraftig kyla genomsöks av hundratals räddningsarbetare. Fem personer har förts till sjukhus, men fortfarande saknas alltså 35 personer.

Rysslands president Vladimir Putin har, efter att ha skickat flera ministrar till Magnitogorsk i södra Ryssland, själv anslutit för att övervaka arbetet. Sökandet efter överlevare försvåras av att det är nära 20 minusgrader i området.

Huset ingår i ett lägenhetskomplex som byggdes 1973 med totalt 1100 boende som nu fått evakueras. Enligt den statliga nyhetsbyrån Ria har 48 lägenheter skadats i olyckan. Myndigheterna har gått ut och varnat för att fler delar av huset kan kollapsa.

ANNONS

Gasexplosioner med dödlig utgång är relativt vanliga i Ryssland, med gamla hus och ledningar där säkerhetskraven ofta ignoreras.

TT-Reuters-AFP

ANNONS