Polisens vädjan - efter brutala knivmordet

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot efter det brutala knivdådet på Louise Borglit, 32. Nu sätter polisen in extra resurser och vädjar till allmänheten efter fler tips.

ANNONS
|

Det var i fredags som Louise Borglit, 32,hittades brutalt knivmördadi en park utanför Köpenhamn.

Louise ska ha varit gravid och händelsen inträffade i samband med att hon rastade sin hund i parken, vilket GP tidigare skrivit om.

Redan vid den tidiga fredagskvällen börjades det rapporteras om att det pågick något i parken - men först vid 21.30 kunde polisen gå ut med att en kvinna hade hittats knivmördad.

Enligt danska medier ska Louise Borglit ha varit en väldigt omtyckt kvinna. Hon arbetade i ett varuhus i centrala Köpenhamn och förra året fick hon ta emot ett pris efter att ha blivit utsedd till "årets kollega", skriver Ekstrabladet.

ANNONS

Under måndagen är fortfarande ingen gripen för det brutala dådet och polisen har inlett en massiv sökinsats i parken där kvinnan påträffades, skriver BT.

Även hundpatruller har varit på brottsplatsen för att söka efter mordvapnet och ytterligare spår - utan resultat hittills.

En tillfällig polisstation öppnades under måndagen vid parken då förhoppningen är att medborgarna ska lämna fler tips för att få tag på gärningsmannen.

Kan ha tagit fel offer

- Det handlar om ett mycket motbjudande fall som Köpenhamns västra polisdistrikt har satt in stora resurser för att lösa. Vi har redan fått in riktigt många tips från medborgarna i det här fallet, men vi vill gärna vara säkra på att vi får tag i alla, skriverpolischefen Kim Christiansen i ett pressmeddelande och fortsätter:

-Trots att man ännu inte har någon misstänkt gärningsman jobbar polisen förstås för högtryck med att hitta motivet till mordet.

I danska medier har det förekommit teorier om att mördaren ska ha tagit fel offer.

När det brutala mordetska ha ägt rum var det mörkt och dålig sikt ute.

Louise ska ha burit en större regnjacka med huvan uppdragen, en regnjacka som inte var hennes egen.

- Det är många teorier därute bland både medborgare och journalister, och vi kan inte avvisa någon av dem. Men ingen av dem är starkare än att det lika gärna kan handla om ett slumpmässigt offer, säger Peter Malmose till BT.

ANNONS

Vädjar till allmänheten

Louise Borglits närstående har förthörts, även fadern till barnet har förhörts - vilket inte har gett några ledtrådar i utredningen.

Nu vädjar polisen efter fler tips från allmänheten i förhoppning om att kunna lösa mordet.

ANNONS