Polisens kroppskameror visar paniken och modet

Polisen i Las Vegas har släppt videoupptagningar från flera av sina konstaplars kroppskameror. Poliserna i sekvenserna, som var bland de första som kom till platsen där massmordet pågick, visar upp imponerande kyla och mod. I slutet av artikeln finns videosekvenserna.

ANNONS
|

Massmördaren i Mandalay Bay-komplexet skjuter besinningslöst ner mot människorna på marken under videosekvenserna, och poliserna jobbar frenetiskt för att undsätta festivaldeltagare och försöka lokalisera exakt var skytten finns.

Det framgår också att poliserna till en början tror att det är flera skyttar. Skottsalvornas knallar ekar mellan de höga husväggarna längs the Strip, vilket gör det svårt att lokalisera varifrån de kommer.

Poliserna lotsar panikslagna människor åt rätt håll, bort från kulregnet, ibland handgripligen. I de sekvenser som CNN publicerat verkar poliserna inte tveka med att riskera sina liv.

I massmördaren Stephen Paddocks vansinnesattentat dog 58 människor, 59 om man ska räkna mördaren själv, och skjutningen är den värsta i USA i mordern tid.

ANNONS

Han satt i en Motivet till dådet är fortfarande okänt.Paddock begick självmord strax före det att polisens insatsstyrka stormade hotellsviten.

Se de första polisern anlända till platsen nedan

ANNONS