Polis skjuten i Washington

ANNONS
|

Ett blodigt drama utspelade sig i i orten Mount Vernon, strax norr om Seattle på den amerikanska västkusten under torsdagsnatten. Efter att ha svarat på ett larm om skottlossning blev en polis skjuten och gärningsmannen barrikaderade sig i ett bostadshus, enligt Seattle Times.

Larmet om skottlossning kom vid 17.30-tiden på torsdagseftermiddagen och när polisen kom till platsen möttes de av en man som avlossade skott mot dem. En av poliserna ska ha träffats i huvudet och förts till sjukhus med allvarliga skador. Efter skotten belägrade polisen huset där gärningsmannen låst in sig.

- Gärningsmannen skjuter fortfarande mot poliser, det senaste jag hörde var att han sköt mot polisens SWAT-bil, sa Keuth Leary vid polisen i Washington till Seattle News vid midnatt, lokal tid.

ANNONS

Kan ha livesänt skjutningen

Enligt en reporter på den lokala nyhetskanalenK5uppger polisen att gärningsmannen är känd sedan tidigare av polisen och att han han ha sänt händelserna live på nätet.

Polisen belägrade i flera timmar huset där mannen barrikaderat sig och en stor polisinsats med både SWAT-team och förhandlare inleddes på platsen. Strax efter midnatt rapporterar nyhetskanalen K5 att skottlossning fortfarande pågår på platsen.

Den skottskadade polisen opererades på sjukhus under kvällen och hans tillstånd beskrivs som allvarligt, men stabilt.

Tre gripna

Efter att ha förhandlat med gärningsmannen i flera timmar gick polisen vid 01.30 lokal tid ut med att mannen gripits. Initialt rapporterades det att han tagit minst en person som gisslan, men polisens uttalande säger att ingen gisslan tagits, men att ytterligare två personer gripits på adressen.

Polisen utrymde hela kvarteret under dramat och då platsen ligger nära en skola så ställdes gårdagens lektioner in och skolledningen uppmanade studenterna att hålla sig inomhus. Enligt Seattle Times är det oklart hur många människor och vapen som fanns i huset där mannen barrikaderade sig. Tre personer är dock gripna enligt polisen. Ytterligare en person ska fått lindriga skottskador i samband med den ursprungliga skottväxlingen mellan polis och gärningsman under eftermiddagen.

ANNONS

ANNONS