Polis skjuten i huvudet i Köpenhamn

En skottlossning inträffade på onsdagskvällen i danska Christiania. Tre personen skottskadades, av dessa var två poliser. En av poliserna sköts i huvudet och kämpar nu för sitt liv på sjukhus.

ANNONS
|

Skottlossningen ska ha ägt rum vid 23-tiden på onsdagskvällen och Köpenhamnspolisen uppmanade människor i området att hålla sig borta och följa polisens anvisningar.

Enligt Ekstrabladetska ett stort antal poliser med automatvapen ha befunnit på platsen för att hålla människor borta.

Köpenhamnspolisen bekräftade under kvällenatt tre personer ska vara skjutna. Två av dem uppges varapoliser där en har blivit träffad i huvudet. Den andra polisen träffades av en kula i låret. Även en privatperson ska ha blivit skjuten i benet och man jagade under kvällen och nattenen gärningsman i stadsdelen.

Den skjutne privatpersonen ska inte vara dansk medborgare.

Vittne: 8-9 skott avlossades

Enligt vittnesuppgifter till Ekstrabladet ska 8-9 skott ha avlossats.

ANNONS

Köpenhamnspolisen uppger att skottlossningen inträffade när polisen skulle gripa en person på Pusherstreet i samband med en razzia. Gärningsmannen ska enligt polisen tagit fram ett vapen och avlossat flera skott mot poliserna.

Vid en presskonferens under natten mot torsdagen uppger dansk polis att man vet vem gärningsmannen är och att man tar hjälp av invånarna i Christiania för att kunna gripa honom.

Tågtrafiken mellan Köpenhamn och Malmö var under kvällen avstängd i samband med händelsen, enligtdanska TV2, som också meddelar att alla vägar till och från Christiania har spärrats av.

Livshotande skador

De bägge poliserna opererades under natten, uppger danska TV2 och en av dem ska vara mycket allvarligt skadad. Under morgonen lämnade polisen ett uttalande om att den polis som skjutits i huvudet har livshotande skador.

En person gripen

Polisen har under natten anhållit en person under jakten efter den misstänkte gärningsmannen bakom skottlossningen, uppger Köpenhamnspolisens presstalesperson under torsdagsmorgonen, skriver TT. Den personen som anhölls tidigt under morgonen ska enligt TT vara en bekant till den huvudmisstänkte.

Strax innan klockan åtta på torsdagsmorgonen grep polisen den misstänkte gärningsmannen, skriver danska TV2.

Gärningsmannen skjuten

På torsdagsmorgonen uppgav den danska tidningen Ekstrabladet att den misstänka gärningsmannen har skjutits av polisen vid gripandet.

ANNONS