Planerat terrorattentat i Mecka avvärjt

Elva personer skadades när en bomb raserade en byggnad.

ANNONS
|

Elva personer har skadats när en byggnad rasade efter att en självmordsbombare sprängde sig själv i Mecka under fredagen. Fem av de skadade är poliser. Terroraktionen ska ha varit en del av ett större planerat terrorattentat som den saudiska säkerhetstjänsten stoppade, enligt Telegraph.

Saudiska säkerhetstjänsten säger att det är tre terroristgrupper som står bakom de planerade attentaten – två med bas i Mecka och den tredje från en provins utanför den heliga staden. Det rapporterar den inhemska tv-kanalen Al Arabyia. Fem personer ska ha arresterats, varav en kvinna. Attacken var riktad mot de troende som var i moskén.

ANNONS

Gömde sig i byggnad

Självmordsbombaren ska enligt tv-kanalen ha gömt sig i byggnaden, öppnat eld mot polisen när de krävde att han skulle lämna över sig själv, och sprängde sedan sig själv. Raset skadade sex civila och fem poliser.

Det större terrorattentatet ska ha varit riktat mot den Stora moskén på den muslimska vallfärdsorten, där hundratusentalsmuslimer från hela världen samlas för att fira slutet av fastemånaden Ramadan.

Årligen vallfärdar 2,5 miljoner muslimer till Mecka.

ANNONS