Det började brinna ombord på ett fartyg som tillhör det danska rederiet DFDS. Bilden är en arkivbild.
Det började brinna ombord på ett fartyg som tillhör det danska rederiet DFDS. Bilden är en arkivbild. Bild: Audun

Passagerarfärja började brinna på Östersjön

En färja med 355 personer ombord började brinna på Östersjön, enligt den litauiska militären. Ingen ska dock ha skadats, och rederiet beskriver händelsen ett motorhaveri med rökutveckling.

ANNONS
|

En brand bröt enligt litauiska myndigheter ut i maskinrummet på det tyskbyggda fartyget Regina Seaways i Östersjön under tisdagseftermiddagen. Ombord på fartyget fanns 355 personer, varav 294 passagerare och 42 besättningsmedlemmar.

En militärhelikopter har skickades snabbt till platsen, och ytterligare två helikoptrar stod redo, uppgav en talesperson för det litauiska flygvapnet.

Det danska rederiet DFDS tonade dock snart ned händelsen, och beskriver den som ett motorhaveri vilket orsakat viss rökutveckling, skriver flera medier.

Bärgas i hamn

Inledningsvis förbereddes evakuering av färjan, men det visade sig senare vara onödigt, uppger DFDS för Ritzau. Inga personer kom till skada.

– Alla människor ombord är oskadda, det råder ingen panik och det finns inga skadade, säger Eugenijus Valikovas, vid den litauiska flottans räddningscenter till det lokala mediebolaget LRT.

ANNONS

Händelsen inträffade på internationellt vatten, men inom den ryska ekonomiska zonen utanför Kaliningrad.

Färjan var på väg från Kiel i Tyskland till hamnstaden Klaipeda i Litauen, rapporterar Sky news.

Fartyget bärgas nu i hamn enligt rederiet, skriver Reuters.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS