Bild: TT/Stena Bulk
Bild: TT/Stena Bulk

Parets segelbåt havererade - då kom Stena Clear Sky

Pablo Tatulli, Marion Lacan och deras katt Loustic var ute på segelsemester vid Franska Guyana, norr om Brasilien när segelbåten plötsligt slutade att fungera.

ANNONS
|

Kort efter att segelbåtens motor slutat att fungera, förlorade de all ström på båten och kunde varken se var de var eller hade möjlighet att starta motorn med hjälp av generatorn på segelbåten.

Då kom hjälp från oväntat håll.

Räddades efter fyra dagar

Fyra dagar efter haveriet räddades det franska paret och katten av Stena Clear Sky, med kapten John L Burton i spetsen.

-Det var tur att vi passerade rätt plats vid rätt tid och vi gjorde bara det som vem som helst i samma situation hade gjort, säger kapten om räddningsinsatsen.

Och det franska paret var tacksamma över att räddningen kom.

ANNONS

Imponerade - och lite rädda

- När vi först såg fartygets lampor i natten och hörde kaptenens röst på radion kände vi oss lättade. Sedan kom det enorma fartyget emot oss. Vi var väldigt imponerade av dess storlek jämfört med vår lilla segelbåt. Det stora drakhuvudet målat på fartygets sida blev större och större. Det var verkligen läskigt, säger paret Tatulli och Lacan och fortsätter:

- Tack vara kaptenens perfekta manövrering kunde vi komma ombord säkert, Besättningen var välkomnande och brydde sig om vårt välmående. Vi var utmattade så de tog oss till en hytt och gav oss mat och dryck. Sedan kunde vi äntligen sova en helt natt för första gången på länge.

En dag efter att det räddats ur segelbåten kunde de sättas i land i Port of Spain, Trinidad.

ANNONS